komediateatteri buffonatan logo
Pidätetään oikeus muutoksiin.

Ennen kuolemaa

Marjo Niemen pienoisnäytelmä on mustan komediallinen kertomus Ossista, Inkusta ja Rafasta, jotka kohtaavat himppasen hämärissä olosuhteissa saman kassakaapin äärellä. Ovatko he vaarallisia rosvoja vaiko vain umpikujaan päätyneitä suomalaisia taviksia?

Marjo Niemi (s. 1978) lukeutuu Suomen nuoren polven eturivin kirjailijoihin ja näytelmäkirjailijoihin. Dramaturgiksi valmistunut kirjailija on julkaissut lukuisia romaaneja (mm. Juostu maa, Ihmissyöjän ystävyys) ja näytelmiä (Juakse ko hullu! Odotusaika on maksullista puheaikaa, Näytät vieraalta rakas.) Buffonatan Ennen kuolemaa taipuu moninaisiin keikkapaikkoihin. Esityksen kesto on puolisen tuntia.


”Ennen kuolemaa hauskuuttaa — alusta loppuun asti. Kolme samaa kassakaappia ryöstämään tullutta ihmistä kohtaavat, ja tästä asetelmasta syntyy osuva komedia. Keskiössä ovat Ossi (Marko Talja) ja Inkku (Mia Hyvärinen). Erityisesti näytelmässä ihastuttaa rahvasta siivoojaa esittävän Hyvärisen ammattimainen ote. Hyvärisen työskentelyä on suuri ilo seurata: se on keskittynyttä ja määrätietoista, ja hän paneutuu rooliinsa täydellisesti. Taljan esittämä, pyörätuolissa istuva toimitusjohtaja on hänkin lakonisuudessaan uskottava. Kolmantena lavalle saapuva Rafa (Oskari Leipäjoki) jaksaa myös hauskuuttaa, puhetyyliä ja nonverbaliikkaa myöten.” Aamuposti, Anna Brotkin


Rooleissa: Mia Hyvärinen, Oskari Leipäjoki ja Marko Talja
Käsikirjoitus: Marjo Niemi
Ohjaus: Timo Hurttila
Valot ja äänet: Joonas Mansnér
Graafinen suunnittelu: Nina Paananen
Esitysoikeudet: Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy